27. mai 2023
Ladies Tour of Estonia (111,7 km) võitis tugeva soolosõidu teinud urkaina rattur Olga Shekel. Grupifinišis sprintis teisele kohale austerlanna Kathrin Schweinberger ning kolmanda koha sai eestlanna Kristel Sandra ...
25. mai 2023
Sellel laupäeval toimuva Ladies Tour of Estonia naiskondadest leiab mitmeid pikaajalise kogemusega rattureid, aga ka alles oma esimesel rahvusvahelisel sõidul startivaid noorsportlasi. 
19. mai 2023
27. mail toimuval Ladies Tour of Estonial stardib kokku neli Eesti ratturitest koosnevat naiskonda. Lisaks rahvuskoondisele on starti tulemas ka kolm võistkonda, mis on kokku pandud Eesti erinevates klubides sõitv...

Ladies Tour of Estonia (Tartu-Tartu)

Prindi
Toimumise aeg: 27.05.2023 10:30
Pikkus: 104,2 km
Laupäev, 27. mai 2023
9:00-19:00       Avatud võistluskeskus (Aura keskuse ees, Turu 10)

 

Ladies Tour of Estonia 2023, 104,2 km (lisaks 7,5 km neutraaltsoon)

10:30                Ladies Tour of Estonia start Turu tänaval Aura keskuse juures

13:25                Eeldatav võitja finiši aeg

13:40                Autasustamine

 

Rada PLOTAROUTE keskkonnas >>

Rada
Stardi/finišiala (PDF) Tehniline start (PDF) Rajakaart (PDF) Viimased 3 km (PDF)
Vaatamisväärsused

artu ajalugu sai alguse 1030.aastal – see teeb Tartust Baltimaade ühe vanima kogukonna. Siin põimuvad keskaegne Hansa kaubakeskus ja moodne ülikoolilinn kõigi oma teadussaavutustega. Tartu on laulupidude, eesti teatri ning ka Eesti riigi häll.

Tartu Raekoja plats, fotograaf: Meelis LokkTartu elegantsel Raekoja platsil on reas pastelsetes toonides majad ja õdusad kohvikud. Munakivisillutisega Raekoja plats on ikka olnud nii kohalike kui külaliste, eriti aga muidugi tudengite kogunemis- ja kokkusaamiskoht. Kuni 40 % tartlasi on mingitpidi seotud Tartu Ülikooliga. Sellise noorusliku hõngu tunnustamiseks loodi ja paigaldati 1998.aastal raekoja platsi  skulptuur ”Suudlevad tudengid”, mis asub otse Raekoja ees.

 

                                             

 Tartu Ülikooli peahoone, fotograaf: Tiit Mõttus

 

 

 

 

 

Kes Tartus käimas, see peab ikka ära vaatama Tartu Ülikooli peahoone. 1632.aastal asutatud Tartu Ülikool on vanimaid Põhja-Euroopas. Hoone on ehitatud 1804–1809 ülikooli arhitekti Johann Wilhelm Krause projekti järgi endise Maarja kiriku varemetele. Tartu Ülikooli peahoonet on korduvalt restaureeritud.

 

Tartu kesklinnas ringi uidates tasub sisse astuda Mänguasjamuuseumisse, mille püsiekspositsioonis on palju nukke kaugemast ja lähemast minevikust, lisaks maailma eri rahvaste nukke ja muid mänguasju. Avatud on mängu- ja meisterdamistuba. Õuehoovis eksponeeritakse Eesti nukufilmide tegelasi ja pakutakse lastele filmiõpetuse programmi.

 

AURA Veekeskus avati 1. oktoobril 2001.a. Keskuses on ujula, veepark, terviseklubi, saunad, valgusteraapia kabinet, V-salong ja kohvik, suvel on avatud suur päikeseterrass.

 

Teaduskeskus AHHAA avas oma uue maja uksed 2011.aastal. AHHAA põhiülesanne on teaduse tutvustamine laiemale avalikkusele. Põhiline meetod on “käed-külge”-näitused, mida toetavad erinevad lisaharidusvõimalused (planetaarium, koolilabori pilootprogrammid, õppematerjalide loomine, teadusteater jm).

 

Teadus ja ajalugu saavad kokku ning ärkavad ellu Tartu veeteedel, Emajõel, Peipsil ja Võrtsjärvel: sõita saab jaloolise lodjaga - puust alusega, millega siinsetel vetel seilati üle 600 aasta. Lodjaga korraldatakse huvireise ja loodusmatku kevadest sügiseni.

 

Rohkem infot: visittartu.com.

  • Suurtoetajad:

  • Toetajad:

  • Meediapartner:

  • Autopartner:

  • Neutral Service:

  • Toetavad ametkonnad:

  • Liidrisärgid:

  • LIVE veebiülekanne:

Klubi Tartu Maraton MTÜ - Laulupeo pst 25, 51007 Tartu
Telefon: +372 515 0360     Faks: +372 7422 536     E-post: tartumaraton@tartumaraton.ee